Obnovljena računalniška oprema

To so artikli, ki so bili že v uporabi. Vsi izdelki so skrbno očiščeni in testirani. Preden računalniško opremo odpremimo iz skladišča jo ponovno testiramo, da naše stranke res dobijo tisto kar so kupile. Pričakujemo lahko manjše praske na ohišju računalnikov, prenosnikov ali monitorjev, vendar vseeno popolnoma delujočo napravo.

Garancija obnovljene računalniške opreme

Garancija obnovljene računalniške opreme je 12 mesecev, če ni navedeno drugače. V garancijo se ne štejejo poškodbe nastale zaradi padcev, udarov ter napake nastale zaradi električne prenapetosti (strela, ipd). Garancija na baterije je 6 mesecev, z garancijo zagotovljeno delovanje je 45 minut.

Outlet računalniška oprema (odprta embalaža)

V svetu računalništva se cene, modeli in konfiguracije računalniške opreme hitro spreminjajo. Največji proizvajalci (HP, Sony, Toshiba,...) izdelujejo velike količine istih izdelkov. Po enem mesecu ali več izdelajo nove modele in starejše ukinejo iz trgovin. Tako se na trgu pojavi določeno število računalnikov, ki so jih zamenjali novi, dražji modeli. Artikli z odprto embalažo so večinoma neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z manjšimi vizualnimi napakami, vendar vedno nerabljeni artikli.

Nameščeni programi pri tovarniško obnovljeni (refurbished) računalniški opremi

Operacijskim sistem je vedno v tujem jeziku, odvisno iz katere države prihaja artikel. Gonilniki niso vedno priloženi, zato se je potrebno pred nakupom posvetovati s prodajalcem o le teh. Jezik operacijskega sistema je lahko: it-Italijanski, fr-Francoski, de-Nemški, es-Španski, pt-Portugalski, uk-Angleški, se-Švedski, nl-Nizozemski.

Razporeditev znakov na tipkovnicah

Rabljena in tovarniško obnovljena (refurbished) oprema prihaja iz različnih držav, od katerih ima vsaka svojo razporeditev znakov na tipkovnicah. Povsod kjer se razporeditev znakov bistveno razlikuje od slovenske, so zraven tipkovnice priložene tudi nalepke s slovensko razporeditvijo.

Splošno o izdelkih

Le nekaj razlogov, zakaj se nakup obnovljene in rabljene IT opreme resnično poplača:

  • Cena - Kvalitetno obnovljena računalniška oprema je veliko cenejša od nove. Velika večina obnovljene opreme se pojavi na tržišču le zaradi pogodb, ki zavezujejo podjetja, da opremo zamenjajo. Vedno pogostejši razlog za tako nizke cene so tudi zaostrene gospodarske razmere, ki silijo podjetja k prodaji IT opreme. Nekaj pa jih konča na trgu obnovljene opreme zaradi manjših okvar, ki se jih nato v posebej specializiranemu servisu odpravi in izdelek gre vnovič na trg.
  • Primerljiva učinkovitost sistema - Z rabljeno IT opremo je povsem mogoče doseči želeno zmogljivost. Poglejte na to stvar iz drugega zornega kota – nekatera podjetja potrebujejo za svoje delo najboljšo opremo visoke zmogljivosti, ki za njihove potreba postane zelo hitro prepočasna. Taka IT oprema je več kot primerna za enostavnejšo uporabo in mnogokrat odtehta svojo ceno.
  • Zanesljivost - Ko kupujete obnovljen računalnik ali obnovljen prenosnik izdelan s strani takih proizvajalcev kot so Fujitsu Siemens, HP, Dell, Lenovo, je več kot jasno, da je kakovost izdelka na prvem mestu. Obnovljen HP računalnik je zato veliko bolj zanesljiv, kot drugi računalniki brez imena.

Naš sistem ocenjevanja je narejen tako, da ustreza tudi najzahtevnejšim uporabnikom. Razredi kakovosti so razdeljeni na outlet naprave z odprto embalažo in obnovljene naprave (razredi: A+, A, A- in B). Na voljo je torej zagotovo nekaj, kar bo ustrezalo tudi vam!

 

Res je. Nakup novega računalnika je drag poseg. Obstaja pa način, da tudi zmogljiv računalnik dobite po zelo ugodni ceni. Kako? Odločite se za nakup obnovljenih računalnikov ali računalnikov z odprto embalažo!

 

Za vas smo pripravili podroben opis vsake kategorije, kjer boste dobili vse željene informacije o kvaliteti naših naprav.

Nov, nerabljen artikel z odprto embalažo.

Gre za vrhunsko ohranjeno obnovljeno računalniško opremo, ki se po izgledu najbolj približa novemu produktu. Kvaliteta A+ bo zadovoljila pričakovanja najzahtevnejšega uporabnika. V tej kategoriji lahko pričakujete artikle z neopaznimi znaki uporabe, kar pomeni do eno majhno lepotno napako. To je lahko manjša praska na ohišju ali minimalna obraba tipkovnice in touchpada ali rahla obraba robov.

Gre za odlično ohranjeno obnovljeno računalniško opremo, ki se od novega produkta razlikuje le v kozmetičnih detajlih. V tej kategoriji lahko pričakujete artikle z minimalnimi znaki uporabe, kar pomeni do dve majhni lepotni napaki. To je lahko manjša praska na ohišju, minimalna obraba tipkovnice ali touchpada, odtis nalepke, rahla obraba robov ali manjše število nevidnih odtisov tipkovnice na zaslonu.

Še vedno zelo dobro ohranjena računalniška oprema z najboljšim razmerjem med kvaliteto in ceno. V tej kategoriji lahko pričakujete artikle z opaznimi znaki uporabe, kar pomeni eno večjo in eno manjšo napako ali artikle z do tri manjšimi napakami:

1. Večje napake: globoka praska na ohišju, vidnejša uporaba tipkovnice/touchpada, večje število vidnih, za uporabnika nemotečih odtisov tipkovnice, belih lis ali mrtvih točk na zaslonu.

2. Manjše napake: neizrazite praske na ohišju, minimalna obraba tipkovnice ali touchpada, izrazitejši odtis nalepke, rahla obraba robov, manjkajoča gumijasta nogica, manjše število vidnih, za uporabnika nemotečih odtisov tipkovnice, belih lis ali mrtvih točk na zaslonu.